FLL misijos „Cargo connect“ šventė Panevėžyje

Kniaudiškių g. 40
LT-37119 Panevėžys

Autorius Inga Rulienė (admin)

2022-03-25. Pagaliau, po pandeminio laikotarpio pertraukos, robotikos mėgėjai turėjo galimybę susitikti ir vieni kitus pamatyti gyvai! Šių metų FIRST LEGO lygos, misijos „Cargo connect“ nacionalinės atrankos varžybų šventei komandas priėmė šeimininkai RoboLabas ir STEAM Panevėžyje. Kovo 25 dieną vykusiose varžybose dalyvavo daugiau nei 200 mokinių, 40 teisėjų ir savanorių. Atvyko 15 Explore komandų ir 11 Challenge komandų iš visos Lietuvos.

Komandos, sėkmingai įveikė pirmąjį etapą gruodžio mėnesį ir pasiruošė baigiamajam varžybų etapui, kurio šurmulys sudomino visą mūsų gimnaziją. „Minties“ gimnazijoje mokiniai jau ketvirti metai buriasi prie FLL varžyboms skirto lauko ir su nekantrumu stebi kokias misijas ir kaip sėkmingai LEGO EV3 robotai jas vykdo. Pastebime, kad susidomėjimas šia, iš pažiūros vaikiška žaidimų aikštele, kyla vos tik įžengus į IT kabinetą.

FLL varžybose komandos varžosi savo amžiaus grupėse, gimnazijos antrokų komanda, pasivadinusi „Ratai-2022“ varžėsi su Challenge komandomis. Varžybų įdomiausioji dalis – mokinių sukonstruotų robotų pristatymas ir 3 važiavimai. Tik 2,5 minutės – tokį laikmatį regi kiekviena komanda ir su nerimu stebi, kokias misijas varžybų lauke jiems pavyksta įveikti per tokį trumpą laiką. Po atkaklios kovos komandai Lituanica X iš Vilniaus Jėzuitų gimnazijos pavyksta įveikti stiprų lyderį šiose varžybose – komandą LITBOT (Kauno Jėzuitų Gimnazijos robotikos komanda). Mūsų gimnazijos komanda, finale susirungusi su Visagino komanda, lieka ketvirtoje vietoje.

Smagu, kad antrokų Monikos, Elijos, Nojaus, Luko, Airido, Evaldo ir Pijaus ilgose treniruotėse sukaupta drąsa leido varžytis su geriausiomis Lietuvos komandomis, įgyti patirties ir įsivertinti kiekvieno komandos nario svarbą. Varžybų entuziastai žino, kad mokiniai čia gilina ne tik robotikos, bet ir informatikos, matematikos, fizikos ir kitų mokslų teorines bei praktines žinias, čia skatinamas kritinis mąstymas, mokomasi gyvenimiškų problemų sprendimo.

Komandos trenerė Inga Rulienė, IT mokytoja